6 eksempler på japansk kampsport

Tradisjonell eller moderne japansk kampsport er tilgjengelig. De praktiseres ikke bare i Japan, men også i mange andre land.
Disse japanske kampsportene går utover å være en sport. De er også en åndelig vei som fremmer personlig vekst og en måte å leve et tilfredsstillende liv på. Fortsett å lese for å lære mer om japansk kampsport.

Japansk kampsport

Før vi kommer inn på japansk kampsport, la oss først snakke om samurai-jagerflyene og systemet som begrenset bruken av våpen til de som ikke tilhører krigerklassen. Våpenløse disipliner ble derfor laget for folk som ikke var krigere.

Ikkevoldens historie, kultur og filosofi er nært knyttet til den japanske kampsportteknikken. Det er viktig å dele disse kampsportene inn i to kategorier: Koryu, eller gammeldags, og Gendai Budo, eller moderne kampsport. Denne siste gruppen inkluderer de fleste kampsporter som er populære i Japan og i utlandet.

Judo

Judo, som kan oversettes som “den myke måten,” er en form for kampsport som påvirker mental og emosjonell utvikling og er kjent som judoka. “Ingen motstand” er et teknisk prinsipp for judo. Det handler om å jage motstanderens styrke for å få mer energi.

Judogi er navnet på uniformen som brukes i judo. Blå eller hvit er alternativene, men hvitt er mer vanlig. Fargen på beltet viser opplevelsen din.

Karate: Japansk kampsport

Dette er en av de mest kjente kampsportene. Det betyr «veien til tomme hender». Det refererer til det japanske skillet mellom krigere og ikke-krigere.

Karate er en sport som bruker slag og spark samt blokkeringer, spark, angrep med åpne hånd og blokkeringer. Karateutøvere bærer uniformer som inkluderer en jakke, bukser og et belte. Fargen på beltet vil variere avhengig av hvilken klasse en idrettsutøver er i.

Aikido

Aikido er “veien til energi og harmoni.” Denne moderne formen for kampsport ble utviklet på 30-tallet. Denne kampsporten fokuserer på å bruke motstanderens energi til å beseire dem.

Aikido-utøvere fremmer fred. De støtter også ideen om vital energi. Aikido anser hilsener som svært viktige. Derfor begynner hver økt med hilsener.

Japansk kampsport: sumo

Sumobryting, nasjonalsporten i Japan, utføres av profesjonelle menn. Sumobrytekampene er mellom to brytere på en sirkulær arena. Kampene varer i kort tid, og taperen må forlate arenaen.

Sumobrytere bruker teknikker og strupetak som ligner på de som ble brukt av samuraier i gamle tider.

Jujutsu

Jujutsu betyr “kunst å følge”. Det er også en kampsport som bruker “indirekte” kraft. Jujutsu er, i likhet med sumobryting, en eldgammel japansk kampsport.

Jujutsus mål er å beseire motstanderen din ved å bruke forskjellige trekk. Det er en nærkampsport som føydale krigere en gang praktiserte. Jujutsu kan betraktes som forløperen til judo eller aikido.

Jujutsu er forskjellig fra andre kampsporter ved at den tillater bruk av små skjæreverktøy og tau. Det var en av de første som skapte blandet kampsport.

Kendo: Japansk kampsport

Kendo, som betyr «sabelens vei», er den siste kampsporten på listen. Kendo oppsto i Japan på 1600-tallet. Den bruker rustning for å beskytte hodet, nakken og underarmene.

Vi kan også finne tradisjonelle og eldgamle kampsporter som Kenjutsu.